söndag 22 januari 2017

"Sorry seems to be the hardest word"
Att tända en eld och sätta sig ner i värmen framför braskaminen är ganska avkopplande. Efter en stund märker man att tankarna börjar förflytta sig i lite andra banor än de vanliga och inte sällan får man lite distans till det som vanligtvis tränger sig på. Den senaste veckan har tankarna självklart kretsat kring efterspelet av den märkliga situation av osanningar, grundlösa påståenden och kränkningar som utredaren PO Gunnarsson Ledarskap AB slagit fast att oppositionsrådet (s) i Markaryd ägnat sig åt. Dessutom med fullt stöd av sitt parti! 

Plötsligt plingade det till i mobilen och en flash meddelade att oppositionsrådet (s) under söndagskvällen hade skickat ut ett pressmeddelande där han ber kommunchefen och övriga chefer som varit utsatta för kränkningarna om ursäkt. Bra att denna självklara ursäkt kom, men tänk att det skulle ta nästan en vecka innan man kom fram till denna självklara insikt!

Så kom jag på några textrader från en låt som en av mina favoritartister Elton John har spelat in för ett antal år sedan och som egentligen sammanfattar det här sorgliga efterspelet ganska bra:

"It´s sad, so sad.
It´s a sad, sad situation.
And it´s getting more and more absurd.
It´s sad, so sad.
Why can´t we talk it over?
Oh, it seems to me
That sorry seems to be the hardest word."

Att det ska vara så svårt att be om ursäkt och säga förlåt? 
Ett enkelt litet ord på sex bokstäver.

Men nu är det äntligen sagt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar