lördag 7 januari 2017

Second Hand - uppskattad mötesplats och hjälpverksamhet!
Första lördagen det här året tillbringade jag bakom kassadisken i Lagadalskyrkans Second Hand-butik där jag ingår i en av de fyra arbetsgrupper som håller butiken igång. Var fjärde vecka har "min" grupp således ansvaret. Ett roligt och meningsfullt volontärarbete, som ger resultat. Under 2016 bidrog vår verksamhet och kundernas köpvillighet till att vi kunde skicka iväg nästa 800 000 kronor till olika humanitära ändamål både i vår egen kommun och ut över hela världen. Pengar som verkligen kommer till nytta!


I april blir det sex år som vi har hållit på och det är fantastiskt att se hur verksamheten fortsätter att blomstra. Butiken har verkligen blivit en mötesplats och hela samhället lever upp på lördagarna. Varje gång man står i butiken är det många som uttrycker sig positivt om verksamheten, vilket är mycket uppmuntrande. Människor skänker massor med olika saker som kanske i många fall annars skulle kastats. Dessa säljer vi och hela nettot kan sedan förmedlas till olika behjärtansvärda ändamål. Fantastiskt att så många kan och vill vara med och bidra till detta. Tack ska ni ha!

I år provar vi ett nytt grepp och redan på tisdag öppnar vi butiken under några timmar på eftermiddagen. Naturligtvis kommer även caféet att hålla öppet, så nu blir det möjligt att mötas där ytterligare en dag varje vecka. Känner du någon eller några som vill vara med och hjälpa till, får du gärna höra av dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar