torsdag 26 januari 2017

Kaffe och tårta för Världens Barn-volontärer




















Idag fick vi äntligen tacka alla volontärer som engagerat sig i Världens Barn-insamlingen under förra året. Omkring 60 personer hade hörsammat vår inbjudan att komma till Stora Hotellet där kommunen bjöd på kaffe och tårta. Det kändes så bra att få rikta ett hjärtligt tack till alla som bidragit till det goda resultatet, som innebar att Markaryds kommun blev sjätte bästa insamlingskommun i hela landet med ca 40 kr/inv.

Monica Bengtsson och Zoja Rexhaj från kampanjkontoret för Världens Barn berättade om kampanjen och gav ett par exempel på hur pengarna kommer fram till nödlidande barn genom ett par projekt i Sydostasien. De uttryckte också sin beundran för engagemanget i vår kommun och riktade ett stort tack till alla som bidragit till det fantastiska resultatet.Ett särskilt diplom utdelades till kommunen, vilket kommer att hängas upp i receptionen i kommunhuset.



















Innan det var dags för kaffe och tårta berättade Mats-Ola Pålsson om projektet "Den sista riktiga Bondfilmen" som han och Lars Gahlin nu håller på att färdigställa. Premiären beräknas till maj i år och i stället för entré, kommer alla besökare att uppmanas bidra med minst 100 kr per person till årets Världens Barn-kampanj, som därmed får en flygande start.

Några elever från Folkhögskolans musikallinje underhöll också och stämningen var god vid kaffeborden. Flera goda idéer kläcktes också om hur vi kan kraftsamla ännu bättre inför kampanjen i år. Helt fantastiskt att det finns så mycket idealitet och hjärta hos så många. Inte så konstigt att man är både glad och stolt över att få samarbeta med så positiva människor. 

Tack ska ni ha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar