onsdag 11 januari 2017

Hur lågt kan man sjunka?
I torsdagens Smålänningen uppmärksammas den senaste tidens problem med stölder på kyrkogården i Markaryd. Flera personer har blivit av med gravutsmyckningar, blommor, lyktor mm som placerats ut för att hedra minnet av sina nära och kära. När man hör detta blir man både bedrövad och arg. Hur lågt kan egentligen människan sjunka när man ger sig på griftefriden och kränker människor på det här sättet?

I en annan artikel tar jag upp detta ämne med tidningens reporter. Jag menar att vi alla har ett stort ansvar för hur samhället ser ut liksom hur det kommer att utvecklas framöver. Även om vi behöver en synlig och närvarande polis, måste vi alla hjälpa till genom att iaktta, anmäla och säga ifrån. Vi måste i alla sammanhang arbeta för att motarbeta den värderingskris vi nu ser breder ut sig och vi måste vara tydliga med vilka värderingar det är som vi vill ska genomsyra vårt samhälle.

Det ansvaret vilar tungt på oss beslutsfattare, men det är också ett ansvar vi aldrig kan lägga fullt ut på någon annan. Det ansvaret vilar på oss var och en!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar