torsdag 12 januari 2017

Bostäder och ishockey
Den här veckan har jag träffat ett par av kommunens bygg- och fastighetsbolag för att diskutera olika tankar om byggprojekt för framtiden. Markaryds kommun har inget eget bostadsbolag, men har förmånen att få ha ett antal lokala och regionala aktörer vilka svarar för byggnation och uthyrning av i första hand hyresrätter.

Dessa företag både bygger nytt och renoverar i sitt befintliga bostadsbestånd och lyckas så bra att i princip allt är uthyrt och med få vakanser. Det är därför glädjande att flera aktörer har planer för framtiden för olika typer av bostäder och det är en förmån att få ha sådana företag och aktörer i vår kommun!

I vår kommunala budget har vi avsatt resurser för att planera vidare för nya trygghetsbostäder liksom LSS-bostäder. Det finns ett behov av båda typerna av bostäder. Gruppen inom LSS ökar fortfarande och anpassade boenden för äldre kommer att behövas i stor utsträckning framöver. Det är riktigt roligt att samtala med företrädarna för dessa företag, eftersom man ser positivt på framtiden och vill vara med att utveckla kommunen. 

Kvällen tillbringade jag i Vida Arena för att se seriefinalen i SHL mellan Växjö Lakers och Västra Frölunda. En bra match som var mer jämn än vad slutsiffrorna (4-1) visade. Skillnaden var väl främst Växjös målvakt som grusade mina och Frölundas förhoppningar om en trepoängare.

Frölundas devis är briljant och den är bra att ta till ibland även i det kommunala arbetet: "#vigerossaldrig".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar