tisdag 3 januari 2017

Markaryd - länets bästa Håll Sverige Rent-kommun 2016Stiftelsen Håll Sverige Rent utser varje år vilka kommuner som är bäst då det gäller att arbeta mot nedskräpning. Strax innan jul utsågs Borås till årets Håll Sverige Rent-kommun för 2016 och i samma ranking utsågs Markaryds kommun till bästa Håll Sverige Rent-kommun i Kronobergs län. Nationellt hamnar vi på en hedrande 33:e plats.

Under flera år har Markaryds kommun varit med i nätverket och vi anordnar varje vår en kampanjvecka när vi försöker mobilisera olika grupper att städa och hålla rent. Kristdemokraternas partiavdelning i Markaryd är en sådan grupp och vi brukar plocka skräp vid två tillfällen under den här kampanjen.
Samtidigt tycker jag att vi kan göra mycket mer. En minskad nedskräpning är en viktig trivselfaktor och betydelsefullt för att kommunen ska vara attraktiv och inbjudande. Förhoppningsvis ska vi kunna bli ännu bättre under det kommande året genom fler aktiviteter och bredare engagemang. Här finns naturligtvis en hel del att lära, till exempel från Borås och andra.

Precis som under tidigare år kommer jag att lyfta frågan i vår planberedning och min förhoppning är att vi tillsammans ska kunna hjälpas åt att minska nedskräpningen och på så sätt göra vår fina kommun ännu vackrare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar