måndag 13 februari 2017

Gerdmans 70 år!

Gerdmans Inredningar AB fyller i år 70 år. Det var 1947 som Sven Gerdman, entreprenör och uppfinnare, startade upp sitt företag i Malmö. Då hade han konstruerat ett lagersystem som blev starten på ett framgångsrikt företag. I början av 1970-talet flyttade företaget till Markaryd och några år senare sålde Sven Gerdman sitt livsverk till den tyska koncernen Takkt AB.  

Idag hade jag och tjänstemännen i den centrala ledningsgruppen förmånen att få besöka Gerdmans där VD Anders Magnusson och hans medarbetare visade oss runt och berättade om företagets vision, kärnvärden och framtida utmaningar. Precis som för så många andra av våra företag handlar mycket om kompetensförsörjningen och behovet av en god infrastruktur.

Från kommunens sida är det oerhört värdefullt att göra de här besöken. Vi ska ju vara en serviceorganisation och bidra till att hitta de samhällslösningar som bland annat gör att företagens anställda kan bosätta sig i kommunen eller pendla in till sina arbetsplatser. En annan fråga vi kan samverka i är rekryteringar. Kommunen har ständigt ett behov av inte minst lärare, sjuksköterskor, socionomer med flera yrkesgrupper och här finns möjligheter till samarbete för att bredda arbetsmarknaden och möjliggöra för att en partner också ska kunna få ett jobb i kommunen.

Gerdmans är idag en av de större leverantörerna av inredningar och utrustning för kontor, lager och industri. I sortimentet finns över 11.000 artiklar och man levererar till hela Norden från de ändamålsenliga lokaler som stod klara för inflyttning 2008 utmed E4:an och precis vid den norra infarten till Markaryd. 

Vi tackar för besöket, gratulerar till de 70 åren och önskar Gerdmans fortsatt lycka till! 

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar