torsdag 9 februari 2017

Företagsbesök på Brafab - som bygger ut igen!
Ett av våra många framgångsrika företag i kommunen är Brafab. För över 80 år sedan startade gårdfarihandlaren Bror Karlsson sin verksamhet i Össjö, någon mil utanför Markaryd. Bror hade en entreprenörsådra och började sälja borstar, hemflätade korgar och stegar till folk i grannbyarna, en verksamhet som växte mer och mer. Efter några år bildades företaget Brafab. Namnet kommer från initialerna i Brors barn Bodil, Rolf och Arne som lade grunden för det snabbt växande företaget vars namn idag står för Bra Fritidsprodukter AB.


Rolf Brorsson har under mer än 60 år varit verksam i företaget som de senaste 40 åren utvecklat sig till en av landets största grossister vad gäller fritidsmöbler. Även om företaget idag till största delen ägs av markarydsbon Benny Nilsson finns Rolf fortfarande med.

Det var också Rolf och VD:n Johan Engström som vi träffade vid vårt företagsbesök på huvudkontoret i Norra Össjö. Vi fick en bra beskrivning av företaget, som idag kan sägas ingå i en koncern tillsammans med bolag som Furninova, Conform m fl möbelföretag. Lagret i Markaryd är för litet och inom kort kommer man att bygga ut med ytterligare 4.000 kvm. Bygglov är beviljat och byggnaden på Ulvarydsområdet beräknas stå klar till hösten.


Varje gång man möter så engagerade entreprenörer som Rolf blir man påmind om hur viktigt det är med enskilda människors engagemang. Hårt arbete, hög serviceanda, goda relationer med tillit och förtroende är de kärnvärden som byggt både Brafab och många andra företag. Jag är stolt över att ha Brafab som företag i Markaryds kommun. Min förhoppning är att framgångssagan ska få fortsätta och jag önskar Rolf, Johan, Benny och alla andra i företaget lycka till i fortsättningen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar