söndag 30 juni 2013

Sommarlovsentreprenörerna certifierade!

I fredags hade jag förmånen att få överlämna diplomen och startkapitalet på 3 000 kr per person till de sex ungdomar som från och med måndag är sommarlovsentreprenörer i Markaryd. Att vara sommarlovsentreprenör innebär att man driver ett eget företag som sitt feriearbete.
 
Under en vecka har tjejerna drillats av Emma Hogenfält, som är handledare och mentor. Man har haft föreläsningar, planerat sitt företag, beskrivit sin affärsidé och upprättat marknadsplaner och nu är det alltså dags att börja driva sina företag på allvar.
 
Det är två typer av företag som nu startas.Två företag kommer att erbjuda olika trädgårdstjänster i Markaryd respektive Strömsnäsbruk, medan det tredje kommer att bedriva caférörelse i Hembygdsparken i Markaryd.
 
Det är första gången vi provar det här konceptet i Markaryd och jag hoppas naturligtvis att det ska bli lyckat. Redan efter den första introduktionsveckan var tjejerna överens om att de lärt sig en massa nytt och vuxit i ansvar och kompetens. Nu ska det bli roligt att följa sommarlovsentreprenörerna och höra vad de tycker om sitt feriearbete när det gått några veckor och det är dags att redovisa sina erfarenheter. Jag önskar er verkligen lycka till!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar