tisdag 18 juni 2013

Strömsnäsbadet återinvigt!

Återinvigningen av det nyrenoverade Strömsnäsbadet kunde inte ha varit bättre. Solen strålade från en klarblå himmel och ca 300 personer njöt i fulla drag. Det drygt 40 år gamla friluftsbadet har genomgått en ordentlig renovering med bl a en ny entré, nya omklädningsrum, duschar och bastu. Runt bassängerna ligger nu mjuka plattor, en ny vattenrutschkana är på plats och en helt ny minigolfbana med nio banor finns att tillgå för den som vill göra annat än att bada och sola. Det var idel glada miner och nöjda tillrop och i första ledet stod ett stort gäng grabbar som var redo att åka i vattenrutschbanan så snart jag slutat mitt invigningsanförande och Elias Sandell blåst en fanfar på sin trumpet. Sedan vi väl klippt bandet var det full fart!
 
Strömsnäsbadet var den sista stora investeringen som gjordes i gamla Traryds köping innan kommunsammanslagningen 1971. Invigningen ägde rum i augusti 1970. Den dåvarande byggherren Tage Lövgren fanns på plats idag och kunde konstatera att Kunos Bygg AB skött sitt uppdrag med den äran. Kostnaden för att bygga badet 1970 uppgick till 674.000 kr, vilket i dagens penningvärde blir 5,1 mkr. Den renovering som nu är genomförd blev något billigare än de budgeterade 4 mkr.
 
Nu hoppas jag att resultatet ska bli till belåtenhet. Renoveringen av Strömsnäsbadet var ett av Kristdemokraternas vallöften i valet 2010 som nu kan bockas av. Dessutom får vi hoppas på en solig, varm och härlig sommar med många sköna stunder på Strömsnäsbadet!1 kommentar: