tisdag 11 juni 2013

Dagens hjälte!Idag hyllades "Dagens hjälte", Andreas Bäckman, i Markaryd av en delegation från kommunen. Andreas rådiga ingripande i söndags kväll förhindrade sannolikt att en brand spred sig i en förskola med risk för att kunnat orsaka en betydligt större skada. Nu blev, till följd av Andreas ingripande, skadorna mycket begränsade.

Det var i söndags kväll som Andreas passerade förbi förskolan "Hoppetossa" i centrala Markaryd som han kände lukten av brandrök. Han lokaliserade snabbt var röken kom ifrån och konstaterade att det hade börjat brinna intill en vägg. Tack vare Andreas snabba och rådiga ingripande i rättan tid, kunde han släcka elden och därmed förhindra att branden spred sig.

Från kommunens sida känner vi stor tacksamhet till Andreas och vi hade idag möjlighet att uppvakta honom på hans arbetsplats med en blomma och en liten gåva för att visa vår stora uppskattning för hans insats. Andreas är ett föredöme i sitt sätt att bry sig och agera. Om han inte ingripit hade det här kunnat sluta riktigt illa.

Ett stort tack för din insats!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar