söndag 2 juni 2013

Invigning av Göinge Bils nya lastvagnsanläggning

Det var hög stämning när Göinge Bil i fredags invigde sin nya lastbilsanläggning i Markaryd. Anläggningen, som är en av Sveriges modernaste Volvoverkstäder är uppförd vid den södra infarten precis intill E4:an och har kostat lite drygt 30 mkr att bygga.
 
Invigningen förrättades av Volvo Lastvagnars försäljningschef Antonio Nicoletti och han assisterades av Göinge Bils VD Lennart Green och ägaren Lena Mangbo. Efter bandklippningen överlämnades också den klassiska Volvo-logotypen som kommer att pryda sin plats i entrén.
 
I mitt tal framhöll jag de goda relationer som funnits under många år mellan Göinge Bil och Markaryds kommun, vilket också visat sig under byggnationstiden. Som jag uppfattar det har kontakterna mellan företaget och kommunen varit mycket bra, vilket också bekräftades från Göinge Bils sida: "Här i Markaryd förstår kommunen företagen".
 
Vid den rundvandring som följde efter invigningen och lunchen fick vi se en genomtänkt anläggning. Golvytan är på ca 2 500 kvm och i alla detaljer har man tänkt på den personal som ska jobba här. Den uppvärmda smörjgropen, ledningsdragningen som innebär att all smörjolja kan lagras i ett rum, tvätthallen och värmeslingorna i verkstadsgolvet lyftes fram som exempel på arbetsmiljöförbättrande åtgärder. Naturligtvis uppvärms anläggningen av ett par rejäla bergvärmepunpar från Nibe.
 
Det är bara att gratulera Lennart Green och hans personal, ägarna Göinge Bil och Volvo Lastvagnar till den fina anläggningen, liksom Markaryds kommun där företaget valt att utvidga och utveckla sin verksamhet.
 
 
I tvätthallen stod denna pärla och glänste, en Volvo N88.
 

Utanför verkstaden hade Pelle Bäfwer på Södra Århults Torv ställt upp att par gamla rariteter, bland annat den här Volvo Duetten med flak och enaxlat släp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar