lördag 9 januari 2016

Second Hand
Började årets första "vanliga" helg med volontärarbete större delen av dagen i Lagadalskyrkans Second Hand-butik i Strömsnäsbruk tillsammans med dryga tiotalet andra frivilligarbetare. Det kom lika många besökare som vanligt, trots ett intensivt snöande, för att shoppa och träffas över en kopp kaffe i caféet. Många passade på att smaka på årets första semla. Caféet har blivit en riktig träffpunkt på lördagarna.

Det är fantastiskt att så många ideellt arbetande medarbetare ställer upp i det här arbetet. Utan det engagemanget hade det aldrig gått att driva verksamheten. Ansvaret alternerar mellan fyra grupper om ca 15 personer som troget ställer upp, många gör det vecka efter vecka. Lika fantastiskt är det att så många lämnar in saker och prylar, som sedan kan omsättas och bli till stöd för organisationer och enskilda människor. Hela nettot går till sociala och humanitära ändamål och kommer behövande till del både i Markaryds kommun, i vårt land och över hela världen..

Konceptet med Second hand är ju ganska lysande. I stället för att kasta bort det man inte behöver, kan det bli till nytta för någon annan som behöver det du inte längre vill ha. Det är bra för miljön, det är bra för plånboken och det blir till glädje för behövande genom överskottet från försäljningen.

Därför är det på sin plats att rikta ett stort tack till alla er som arbetar som volontärer, till er skänker prylar, till er som handlar eller bara besöker caféet för en fika. Det är ert engagemang och stöd som håller vår verksamhet igång i Strömsnäsbruk! Tack!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar