måndag 11 januari 2016

En vanlig dag - men ändå inte


Första "riktiga" arbetsdagen efter jul- och nyårshelgen blev, som i regel alla måndagar, ganska lång. Redan på morgonen nåddes vi av budet att en av rockvärldens ikoner, David Bowie, gått ur tiden. Så sent som i fredags, på hans 69:e födelsedag, släpptes det album (Blackstar) som kom att bli hans sista. Två dagar senare finns han inte mer. Kan inte påstå att jag gillade all musik som han gjorde, med det finns ett ganska stort antal låtar som "satt sig" hos mig. R.I.P.

* * *

I slutet av förra året annonserade vi ut tjänsten som utbildningschef, eftersom den nuvarande har valt att gå i pension till sommaren. Hela 30 ansökningar har kommit in, många riktigt kvalificerade. Av dessa har fem valts ut för intervjuer och dessa hålls under den här veckan. Idag hade vi två av kandidaterna på besök och det var intressanta möten. Vanligtvis är vi politiker inte med i rekryteringarna, förutom då det gäller förvaltningscheferna.

* * *

För övrigt handlade det mycket om uppföljning och planeringsdiskussioner den här första dagen. Det brukar bli så i samband med semestrar och ledigheter. När alla är på plats igen skruvas tempot upp ganska snabbt och de luckor som finns i agendan fylls ut.

* * *

Kvällen ägnades år gruppmöte med Kristdemokraternas partiavdelning. Åsasalen i Kommunhuset var fullsatt och diskussionerna var, som vanligt, livliga, kreativa och konstruktiva. Personalchefen i Markaryds kommun var särskilt inbjuden för att presentera personalenheten och diskutera personalpolitiska frågor, vilket var av stort intresse för våra förtroendevalda. Det är en förmån att få ha en så engagerad och kompetent grupp som stöd och som man kan bolla alla tankar och problem med. Jag är verkligen tacksam för det! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar