onsdag 10 april 2013

Ungdomar i Markaryd erbjuds bli sommarlovsentreprenörer

Som ett led i arbetet med att motverka ungdomsarbetslösheten och låta ungdomar utveckla sina entreprenöriella egenskaper  kommer Markaryds kommun att erbjuda ungdomar i åldrarna 15-19 år få driva företag som sommarjobb.
 
Markaryds kommun informerar ungdomar och tar in anmälningar under våren. I samband med starten på sommarlovet genomförs en kickoff-vecka, där antagna ungdomar under kreativa former får utveckla sin affärsidé. Ungdomarna försäkras och får ett starstipendium på 3.000 kr och får sedan genomföra sin affärsidé under fyra veckor. Under genomförandet får de stöd från en handledare samt mentorer från det lokala näringslivet.
 
I slutet av sommarlovet sker en redovisning, företaget avslutas och man får hjälp med eventuell redovisning av skatter och avgifter. Alla som genomgått programmet får dessutom ett diplom. Genomförandet utvärderas och ungdomarna får information om vilka sätt och vilket stöd som finns att få ifall de vill driva sina affärsidéer vidare.
 
Kommunstyrelsen beslutade igår att erbjuda 10 ungdomar i åldern 15-19 år, bosatta i Markaryds kommun, att under fyra veckor under sommaren delta i projektet "Sommarlovsentreprenörer" och att anslå 80 000 kr ur kommunstyrelsens anslag för oförutsedda utgifter till projektet.
 
Mer information kommer inom kort på kommunens hemsida.

1 kommentar:

  1. Grattis till Markaryds ungdomar! I Västerås kör vi nu för 4 året. Mvh Maria Lindelöf http://gruppledaren.blogspot.se/?m=0

    SvaraRadera