torsdag 25 april 2013

KD i Markaryd plockar skräp


Under den här veckan pågår årets nationella skräpplockarvecka. Bakom kampanjen står organisationen "Håll Sverige Rent" och som vanligt deltar ett antal politiker från Kristdemokraterna i Markaryd. Detta har vi hållt på med som en årligt återkommande aktivitet sedan 2006.

Vi tycker det är angeläget att vi som politiker visar att vi även genom praktiskt arbete är beredda att bidra till att hålla kommunen ren och snygg.

I tisdags kväll hade tio personer mött upp för att städa upp i ett av kommunens mest nedskräpade områden. Ni med lokalkännedom vet att det handlar om området vid Preem i Ulvaryd vid den södra infarten till Markaryd, ett område som många långtradarchaufförer använder som rastplats eller uppställningsparkering.

Trots kommunens tre sopkärl tvärs över gatan tycks det som om det är betydligt enklare att slänga ut sitt skräp genom fönstret i stället för att lägga det där det hör hemma, dvs i soptunnan. Lastbilarna från utlandet är klart överrepresenterade och det är många icke svenska förpackningar som ligger spridda i området. Man undrar om nedskräparna gör likadant i sitt eget hem? Med tanke på alla tomma spritflaskor vi hittade, får man innerligt hoppas att bilarna står stilla tillräckligt länge efter festandet.

Under de ca två timmar som vi städade området fick vi ihop 16 st. 160 liters sopsäckar, Det blir totalt 2 560 liter, eller 2,56 m3 skräp! Till det ska läggas en hel del trasiga fordonsdelar.

I eftermiddag fortsätter vi arbetet vid Luhrpasset i Strömsnäsbruk. Allt i syfte att medverka till att våra infarter ska vara så rena, snygga och välskötta som möjligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar