söndag 31 januari 2010

Klargörande partiledardebatt

Efter kvällens partiledardebatt är det ganska tydligt vilka alternativ som står mot varandra. Vänsterkartellen utlovar besked om sin ekonomiska politik i april och tyvärr blir det nog inget aprilskämt, utan bister verklighet, när beskeden om skattehöjningarna kommer. Vanligt folk kommer att få kraftigt höjda skatter. Om kommunisterna får råda blir det ytterligare pålagor och om miljöpartiets straffbeskattning på bensin och drivmedel slår igenom kommer det att bli ett hårt slag mot arbetare och tjänstemän.
.
Jag har svårt att förstå att någon kan känna tilltro till vänsterkartellens politik. Finns det någon som tror på att det går att förena ”extra allt” till det mesta samtidigt som det inte kommer att kosta något? Tror man på fullt allvar att svenska folket missat den allvarligaste finanskris och lågkonjunktur som de flesta av oss någonsin upplevt?
.
Ändå har Sahlin, Ohly och Eriksson det dåliga omdömet att förneka fakta från oberoende granskare. De förnekar att Sverige, trots finanskris och lågkonjunktur, har Europas starkaste ekonomi och en relativt låg arbetslöshet. De förnekar att Alliansen gett mer pengar till kommunerna än någonsin. De förnekar att Alliansen satsat mer än någonsin på infrastrukturen. De förnekar att Alliansen sänkt skatten för pensionärerna mer än någonsin. De förnekar att folk har mer pengar kvar av sin lön efter skatt än tidigare.
.
Alliansen uppvisade stor enighet och en ödmjuk inställning genom att konstatera att allt faktiskt inte blir rätt i alla delar på en gång. Den tonen av ofullkomlighet klingade som ett vackert ackord till skillnad från vänsterkartellens falska toner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar