tisdag 26 januari 2010

Man behandlar inte människor hur som helst!

Den alltför verkliga dokusåpan om GM och bolagets hantering av SAAB fortsätter. Det senaste året har varit kantat av möjligheter och öppnade dörrar som gång på gång stängts för oroliga och drabbade anställda. I går spred media ut rykten om en nära förestående försäljning. Jag lider verkligen med de anställda som gång på gång utsätts för detta spel. Men vad bryr sig företagsledare på andra sidan jordklotet om de anställda i Trollhättan, vars förhoppningar gång på gång grusas?
.
Jag tycker det är dags att någon ger ett klart besked till GM:s ledning, liksom till den amerikanska regeringen som storägare i GM, att man överträtt en anständighetens gräns. Man behandlar inte människor hur som helst i Sverige! Om det nu finns ännu en köpare, se då till att affären blir avklarad så vi slipper uppleva ett Koenigsegg version 2.
.
Jag antar att regeringen med kraft påtalat detta ett antal gånger till GM:s ledning. Däremot har man visat alldeles för lite empati för de drabbade i Trollhättan. Det skulle inte skada om verklighetens folk, varav många har sin utkomst från fordonsindustrin, fick höra och känna att regeringen också lider med dem, ställer krav och kraftfullt agerar för den lösning som nu än en gång tycks finnas inom det möjligas gräns. Man gör säkert vad man kan för affären som sådan, men det finns betydligt mer att göra för de människor som nu drabbas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar