tisdag 1 november 2016

Markaryd - Sveriges Mercedes-tätaste kommun!
Vid dagens besök på Motorcentrum i Markaryd bekräftades ett påstående som flera funderat över - Markaryds kommun är Sveriges Mercedestätaste kommun! Anledningen till detta är naturligtvis ett långt och idogt arbete som utförts av företagets ägare och personal.  

Motorcentrum startade redan under 1940-talet, fast då som en cykelverkstad, vilken efterhand utvecklades och tog in bilar, bilreparationer och drivmedel i sortimentet. Sedan 1965 är man återförsäljare för Mercedes och en av de sex auktoriserade återförsäljare som finns i Sverige idag. I den ganska nybyggda och vackra bilhallen kan man erbjuda 32 modeller med 5.500 olika alternativa utföranden. Snacka om valfrihet!

Idag är Örjan Persson VD och delägare av Motorcentrum tillsammans med Paul Johannesson och pappa Göran Persson. Inom företaget arbetar 16 anställda. Men Motorcentrum är bara en av flera ben som verksamheten vilar på. Tre andra bolag finns i portföljen; Nissancenter med 6 anställda är exklusiv återförsäljare för Nissan, dessutom finns Skadecenter (4 anställda) samt Sunnerbo Lack/Markaryds Billackering (7 anställda). Örjan äger dessutom även ett fastighetsbolag.

Paul, Göran och Örjan är goda exempel på några av kommunens många och duktiga entreprenörer. Det är alltid imponerande att ta del av dessa berättelser om hur långsiktigt och idogt arbete, tillsammans med en vilja att utveckla, är drivkraften i entreprenörskapet. Denna drivkraft och inställning är så långt ifrån de felaktiga bilder som både politiker och media alltför ofta sätter på näringslivets företrädare, sannolikt till följd av att man i dessa positioner inte möter särskilt många företagare.

Besöket på Motorcentrum var mycket intressant och bekräftade återigen bilden för mig om den glädje och drivkraft som finns i entreprenörskapet. Tack Örjan, Göran och Paul för ett intressant besök och tack för det ni gör för att bidra till att göra Markaryds kommun till en framåt och attraktiv kommun. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar