fredag 18 november 2016

Lyckad dag med Ebba Busch Thor!

Vädret visade sig inte från den bästa sidan, men det gjorde Ebba Busch Thor då hon under fredagen besökte Markaryd och Växjö. På förmiddagen hade jag förmånen att få välkomna Ebba till Markaryd, där vi besökte Nibes värmepumpsanläggning. Nibes VD Gerteric Lindquist guidade oss runt i fabriken och berättade engagerat om produktionen, assisterad av anläggningschefen Per Hansson och IR-chef Christel Fritiofsson. Ebba avslöjade snabbt att hon nyligen installerat en ny värmepump från Nibe i sin bostad, vilken hon var mycket nöjd med.
Efter rundvandringen fortsatte samtalet, först över en fika och sedan i styrelserummet på Marknadscenter. Förutom att berätta om företagets fantastiska utveckling levererades även ett antal medskick till Ebba med synpunkter och förslag på hur en näringslivspolitik skulle kunna se ut för att underlätta för att produktionen ska kunna vara kvar i Sverige. En viktig lärdom är att det inte är politiker som skapar jobb. Vi kan möjligtvis försöka ge förutsättningar för jobbskapande, men jobben svarar våra företag och entreprenörer för. I det avseendet är Nibe en förebild!
Efter att ha förflyttat oss till Växjö blev det tillfälle till både egna interna samtal och intervjuer med media innan det var dags att besöka polisen, för att ta del av erfarenheterna i Arabyprojektet. Här fick vi träffa en del av den insatsstyrka som, tillsammans med fältarbetare från socialförvaltningen, lyckats förbättra en situation med stor social oro. Framgångsfaktorerna har varit förebyggande arbete, tidigt föräldrastöd och betydelsen av ett ledarskap hos nyckelpersoner, inte minst för att ha en ingång i andra kulturer. Ebba berättade också om Kristdemokraternas budgetförslag att stödja den ideella sektorn, öka antalet anställda inom polisen med 2.600 och att påbörja integrationsarbetet redan under asylprocessen.
Dagen avslutades med en höststämma på Öjaby Herrgård, där Ebba höll ett inspirerande tal, fyllt av kristdemokratisk politik och ideologi till de ca 80 kristdemokrater som hade mött upp denna gråa och regniga novemberkväll. Av det märktes dock inget. Sveriges mest lysande partiledare märktes desto mer och gjorde verkligen avtryck under hela denna dag i Kronoberg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar