söndag 9 oktober 2016

Markaryd på 6:e plats i Kommunkampen för Världens barn!


















Markaryds kommun placerade sig på en mycket hedrande 6:e plats i Kommunkampen för Världens barn! Det stod klart när insamlingsresultatet presenterades i kväll. Under den senaste veckan har många frivilligorganisationer, volontärer, företag och föreningar gjort en storartad insats för att på olika sätt bidra och samla in pengar som nu kan skickas vidare till hjälpbehövande barn över hela vår värld.




















Efter förra årets kommunkamp, då Markaryds kommun särskilt valdes ut och fick hjälp av ett antal kändisar, fick vi i år lita till oss själva. Pressen var naturligtvis ganska tuff, eftersom vi ville visa att vi kan klara oss bra själva - något som vi också gjorde.Hela 396.284 kronor samlades in, vilket innebär 40,13 kr per invånare, en sjätte plats bland Sveriges 290 kommuner och bästa kommun i Kronoberg! Ett stort grattis till Sorsele som nu återtog sin förstaplats med 131,29 kr per invånare, vilket är överlägset bäst!

Det har varit fantastiskt att se det engagemang som finns i kommunen när vi beslutar oss för att satsa på en gemensam sak. Förutom rena bidrag i form av pengar från företag och föreningar har många volontärer lagt tid och energi på att skramla bössa, sälja prylar på Second Hand-butiker, bjuda på sopplunch, samla in pengar i samband med olika evenemang, ordna färglopp med mera. Listan kan göras lång och jag är oerhört stolt över det engagemang som så många har visat för denna goda sak.



Totalt samlades det in lite mer än 65 miljoner kronor och de stora vinnarna i kampanjen är naturligtvis alla de barn utöver världen som kan få hjälp av olika organisationer tack vare insamlingen och de här pengarna. Ett stort tack till alla som bidragit och ett särskilt tack till alla gåvogivare och volontärer som gjort en fantastisk insats i Markaryds kommun!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar