torsdag 24 november 2016

3 x Lindvall och Saskia förgyllde kvällenSkratten var många när tre generationer Lindvall intervjuades av radioprofilen Peje Johansson på Ekebacken ikväll. Som vanligt var lokalen fullsatt när Tillväxt Markaryd stod som arrangör för Markaryd Calling. Palle, 91 år, var i högform och det var vid flera tillfällen som han med glimrande repliker fick rutinerade Peje att tappa fattningen. 

Men det var inte bara skratt utan också med mycket känsla och passion som Palle, Jan och Sara berättade hur Lindvalls Chark expanderat från det lilla företaget, som startades för 91 år sedan, till den moderna korvfabrik man driver idag med 115 anställda och som i stort sett är ensamleverantör till hela fastfood-marknaden i Sverige och stora delar av Norden.Rapp i repliken var också kvällens "rookie", distriktsläkaren Saskia Haider, som precis håller på att slutföra sin ST-utbildning. Saskia, med sina rötter i Tyskland, tillbringade som liten många sommarlov i Hylte utanför Markaryd och är sedan några år bosatt i samma lilla by. Det var härligt att höra hennes visioner och tankar om hur hon skulle vilja utveckla den patientnära vården som distriktsläkare i kommunen.

Frågan är om inte hennes slutreplik var kvällens vassaste. När Ulf Bellander avtackade gästerna konstaterade han att han gärna skulle kunna boka in ett läkarbesök hos Saskia under fredagen. "Då är du välkommen till kvinnokliniken i morgon", blev svaret vilket följdes av kvällens längsta skratt.

Tack alla medverkande för en fantastisk afton!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar