fredag 6 maj 2011

Sveriges hemligaste designhotell finns i Markaryd!

Igår var det Öppet Hus på Ekebacken Hotell och Konferens i Markaryd, som jubilerade. Eva och hennes medarbetare har under sina fem år förvaltat och utvecklat den anrika konferensanläggningen till en unik upplevelse som mer än väl lever upp till benämningen Sveriges hemligaste designhotell.

Här möter man mängder med design var man än går. Hans Wegners möbler finns överallt, liksom Bruno Mathsson. På golvet finns mattor av Märta Måås Fjetterström och Sven Markelius textilier dekorerar smakfullt de vita tegelväggarna i konferensdelen.


Belysningen är naturligtvis hämtad från markarydsdesignern Hans-Agne Jakobsson och i loungen finns känd design från markarydsföretaget Johanson Design. På borden dukas upp med särskilt designporslin från Kunglig Dansk.

Varför hittar man då allt detta i Markaryd? I mitten på 1960-talet byggde Sveriges Skogsindustrier upp ett utbildningscenter, som under 40 år användes för utbildning, kongresser, konferenser och privata tillställningar. Tiderna var goda och anläggningen blev påkostad.Men i början av 2006 avvecklade skogsindustrin sin verksamhet i Markaryd och en privat ägargrupp med lokal förankring tog så småningom över. Under fem år har man på ett varsamt sätt förvaltat och utvecklat Ekebacken till en anläggning utöver det vanliga.

Idag är Ekebacken en underbar mötesplats för både privatpersoner och företag med möjligheter till konferens, hotell, restaurang och evenemang. Maten, boendet och omgivningarna är av yppersta klass och det är alltid med stolthet man tar med sig gäster till Ekebacken.

Lagom till femårsjubileet har man inrett en helt ny reception och i sommar öppnar man på nytt upp Villa Falken, den gamla läkarvillan intill Ekebacken. Totalt finns det 60 smakfullt inredda rum, de flesta med sjöutsikt och konferensdelen kan ta emot upp till 130 gäster.

Ibland undrar jag om vi själva förstår hur unikt det här är. Men en sak är säker. Hur ofta man än varit på Ekebacken, är det alltid en upplevelse att komma tillbaka. Och vetskapen om att detta är Sveriges hemligaste designhotell kommer inte att göra upplevelsen mindre. Välkommen att dela den upplevelsen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar