måndag 12 mars 2018

KommunstyrelsedagEn vecka efter höftledsoperationen var det så dags för förbandsbyte på vårdcentralen. Såret, som hade läkt fint, fick ett nytt och lite mindre förband. Därefter var det dags att åka till kommunhuset för att hålla i klubban på kommunstyrelsens sammanträde. För en vecka sedan låg jag på operationsbordet och idag går det att vara ordförande vid sammanträdet. Jag fattar det fortfarande inte riktigt!

Det stora ärendet var ett informationsärende om möjligheterna att försäkra bort delar av vår pensionsskuld. Markaryds kommun har idag sin totala pensionsskuld täckt till drygt 110 % och vi funderar nu på att försäkra bort en del av den här skulden. Men det är mycket att tänka på och överväga innan vi valt väg i denna komplicerade fråga. Men visst är det ett angenämt "problem" att tillhöra den exklusiva skara av kommuner som omgående kan lösa sin totala pensionsskuld. Annars var det mest ärenden av formaliakaraktär den här gången.

Avslutade dagen med att läsa en intressant krönika skriven av Hallpressens (bl a Smålänningens) ansvarige utgivare Marie J Flyckt under rubriken "En dos källkritik håller trollen borta". Hon skriver bland annat följande: "Vi inom media har förstås ett stort ansvar för att det som publiceras är källkritiskt granskat." Ikväll somnar jag med ett stort leende på läpparna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar