onsdag 14 mars 2018

Årets företagare; Balkheds AB
Ikväll korades Balkheds i Markaryd till Årets företagare i Markaryds kommun. Balkheds startade 1985  då Inger-Marie och Krister Balkhed köpte det nedläggningshotade Lantmännen i Markaryd. Nu drivs företaget vidare av syskonen Åsa och Martin Balkhed och det var också Åsa och Martin som fick ta emot utmärkelsen, diplom och blommor av Ronny Vidigsson, ordförande i Företagarna Markaryd. Motiveringen till Årets företagare är följande:

"Årets vinnare representerar ett över 30 år gammalt familjeföretag i handelsbranschen, som klarat sig genom generationsväxling med hög kompetens, god finansiell stabilitet samt stor förmåga att skapa nöjda kunder och medarbetare. Åsa och Martin har genom sitt strategiska tänkande, mångsidighet, driftighet samt goda ledaregenskaper, utvecklat Balkhed AB till ett växande företag med stort framtidshopp."
Årets rookie blev Restaurang Perrongen som drivs i det nyrenoverade stationshuset av Olivia Fritiofsson, Emil Petzén och Axel Nilsson. Tre unga företagare som tror på nytänkande och med målet att alltid vara unika med det man gör och att förgylla gästernas vardag. Ambitionen är att skapa en trevlig plats för alla åldrar, ungefär som att komma hem till någons vardagsrum. Motiveringen var följande:

"För att ha modet att satsa på ytterligare en restaurang i Markaryd och dessutom med en ypperlig gastronomi som tänjer på gränserna - uppåt och framåt!"

Markaryds kommun vill naturligtvis uppmärksamma pristagarna och jag och näringslivschefen uppvaktade med blommor och ett litet hyllningstal. Entreprenörskapet i Markaryds kommun är enastående och det är fantastiskt roligt att få vara med och följa dessa unga företagare som så engagerat och klokt bygger upp sina företag.

Ett stort GRATTIS och lycka till i fortsättningen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar