måndag 4 december 2017

Studiebesök på UW-Elast i Traryd


Måndagens gruppmöte med KD-gruppen började med ett intressant studiebesök på företaget UW-Elast i Traryd där platschefen Anders Bjernalt välvilligt tog emot oss och berättade om företaget. UW-Elast har funnits i Traryd sedan 2007, då man förvärvade företaget Trekollan AB som funnits i Traryd sedan 1993. Idag drivs verksamheten i Traryd som en ren produktionsenhet i Garpcokoncernen.

Vid anläggningen i Traryd arbetar ca 15 personer med produktion av olika slitageprodukter baserade på polymera material för olika ändamål som avskrapare för tunga vägmaskiner och vältar, hjul- och valsbeläggningar mm. Tillverkningen är mycket flexibel och eftersom man snabbt kan ställa om produktionen har man stora möjligheter att möta och leva upp till kundernas krav.

Platschefen Anders Bjernalt bjöd också på en rundvandring i den välorganiserade fabriken och visade en rad olika exempel från produktsortimentet. Besöket blev verkligen lyckat och gav oss kunskap om en verksamhet som många inte känner till finns i den företagstäta kommunen Markaryd. Ett stort tack till Anders för att du tog dig tid att visa oss runt!

Under året har vi som förtroendevalda inom KD i Markaryd i allt större utsträckning flyttat ut våra gruppmöten till företag och olika kommunala verksamheter. Intresset för dessa besök är stort och det är också uppskattat att vi kommer ut och besöker arbetsplatserna på det här sättet. Det ger även oss en inblick i hur företag och verksamheter bedrivs i vår kommun. Hör gärna av dig till oss om du vill att vi ska komma och besöka din verksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar