onsdag 6 december 2017

Tack till Bondprojektet och alla volontärer!
I tisdags stod Markaryds kommun som värd då alla volontärer som medverkat i årets insamling till Världens barn och de medverkande i Bondprojektet avtackades. Under eftermiddagen firades den fantastiska insatsen med tårtkalas och på kvällen bjöds deltagarna på exotisk planka. Jag hade förmånen att få överlämna en minnesgåva till initiativtagarna Lars Gahlin och Mats-Ola Pålsson i form av en relief. Denna har tillverkats av en konstnär från Syrien som en del i sitt arbete på Markaryds kultur och fritid.
Sedan premiären i maj har filmen "Black light - den sista riktiga Bondfilmen" spelat in ca 800 000 kronor som oavkortat gått till Världens Barn. Från början spelades den enbart på den lokala biografen i Strömsnäsbruk, men filmen har nu gått upp på flera andra biografer i landet. Projektet är ett bevis på ett engagemang och det entreprenörskap som finns i kommunen och som visar att det går att förverkliga goda idéer när man bestämmer sig för detta.

När man sedan tänker på hur de insamlade pengarna kan göra skillnad för barn som har det svårt på många olika håll över världen inser man vilken betydelse det här projektet innebär, liksom alla de övriga aktiviteterna som resulterade i att Markaryds kommun bidrog med ca 93 kronor per invånare i årets kampanj. Med det resultatet blev vi fjärde bästa kommun i landet!

Evy Jonsson, Zoja Rexhaj och Monica Bengtsson från organisationen Världens Barn var med hela dagen och berättade vilken betydelse våra gemensamma insatser haft och vad det betyder för att olika projekt ska kunna genomföras. Kvällen avslutades sedan med en specialvisning av filmen, tillsammans med en rad unika klipp i form av olika bloopers.

Från Markaryds kommun riktar vi ett stort och hjärtligt tack till alla er som på olika sätt bidragit till det fantastiska insamlingsresultatet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar