torsdag 28 december 2017

Markaryd - länets bästa "Håll Sverige Rent-kommun 2017"
För tredje året i rad har årets Håll Sverige Rent-kommun utsetts. Priset delas årligen ut till en kommun som arbetat på ett strategiskt och kreativt sätt med att förebygga nedskräpning. Bästa kommun blev Borås, som för tredje året i rad hamnade först bland Sveriges kommuner.

Markaryds kommun blev även i år bäst bland länets kommuner med en 48:e plats, vilket är några placeringar sämre än 2016. 

Under hösten har Alliansen i Markaryd tagit fram en plan för arbetet med hållbarhetsfrågor - Agenda 2030 - som kommunfullmäktige antagit. I denna plan finns fastställt ett antal mål som handlar om att ytterligare minska nedskräpningen i kommunen, ett viktigt arbete för att skapa en attraktiv kommun. Att redan nu ligga så väl till bland övriga kommuner, inte minst i Kronoberg, ger ju inspiration till det arbetet.

Att inte skräpa ner är ett arbete som kan engagera oss alla. Samtidigt är det ett attitydproblem för att förändra ett beteende hos de människor som tycker att det är andras ansvar att hålla rent. För om vi alla bestämde oss för att inte skräpa ner så skulle det här arbetet vara ganska enkelt, eller hur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar