tisdag 12 december 2017

Halland slår ifrån sig - igen!

Idag intervjuades jag i P4 Kronoberg om det öppna brev som drygt 120 företagare riktat till kommunstyrelseordförandena i Halmstad och Laholm. Jag ställer mig naturligtvis bakom detta initiativ och välkomnar företagens engagemang.

I en replik på eftermiddagen kommenterar Carl Fredrik Graf (M), kommunstyrelsens ordförande i Halmstads kommun, företagens agerande och tycker att företagen i stället borde rikta sina frågor till Region Halland som är huvudman för trafiken.

Hans slutsats förefaller något märklig. För alla oss andra, som i flera år aktivt arbetat för att få igång tågtrafiken, står det klart att varken Halmstad eller Laholm varit särskilt angelägna att trycka på sin egen trafikhuvudman. Då är det kanske inte så konstigt att företagen och alla vi andra ställer oss frågan varför Halmstad och Laholm inte är mer intresserande av att ställa sig bakom och arbeta för den tågtrafik som är fullt möjlig i närtid.

De svar på företagens frågor man hade införda i Hallandsposten idag gav i alla fall inte ett enda svar på företagarnas frågor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar