torsdag 7 december 2017

KCM - en skola att vara stolt över!Idag hade jag möjlighet att besöka KCM, Kunskapscentrum i Markaryd, när man arrangerade öppet hus. KCM är vår gymnasieskola, en skola som vi verkligen kan vara stolta över. Massor med besökare trängdes på ett gemytligt sätt och tog del av de olika programmens och elevernas presentationer, handlade i UF-företagens montrar och minglade med både bekanta och obekanta.

Personligen tyckte jag att årets öppet hus var det bästa hittills. Man blir så imponerad av allt som visas upp och inte minst av det engagemang som både elever och lärare visar. Det märks att man trivs och den känslan smittar snabbt av sig till oss som besökare.

I den senaste enkäten bland eleverna visade det sig också att 98 % av eleverna trivs på KCM. Om man trivs finns också förutsättningar för att lära sig något och det gör man eftersom 90 % av eleverna också tar examen efter fyra år. Resultat som gör att KCM rankas bland de bästa gymnasieskolorna i landet.

Under de timmar jag vandrade runt och pratade med besökare, elever och personal var det bara positiva omdömen som hördes. Jag hoppas och tror att ni som elever och personal hörde detta också. Ni har all anledning av känna stolthet över er skola!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar