onsdag 2 september 2015

Nya Hunehallen invigd!Idag invigdes den nya Hunehallen med musik, tal, rundvandring, korvkalas och elithandboll. Flera hundra markarydsbor mötte upp under eftermiddagen och samlades på skolgården där man kunde lyssna till musik av Next Generation. Själv fick jag hålla invigningstalet och erinrade om att med den nya Hunehallen går det tioåriga projektet Framtidens skola i Markaryd i mål. I projektet har ingått tre nya skolbyggnader för F-9, en ny idrottshall, renovering av matsal, skolkök och lektionssalar samt en fräsch utemiljö. Fantastiskt roligt att få ha varit en del av detta stora projekt.


Det underlag vi politiker begärde och som låg till grund för beslutet att riva den nästan 50 år gamla idrottshallen för att bygga en ny var omfattande. Beslutet blev betydligt enklare när vi insåg att för i stort sett samma pengar som det skulle kosta att renovera den gamla hallen till den standard Hunehallen hade när den var ny i slutet på 1960-talet, skulle vi kunna få en helt ny idrottshall till dagens standard. Att det sedan blev ännu billigare är budgeterat gör ju inte saken sämre.

Den nya hallen är mycket smakfull och ritad av Elisabeth Fälthammar Ciardi och Liv Stein, arkitekter från Tengbom i Helsingborg. Hallen är drygt 2200 m2 och rymmer 350 sittande åskådare. Interiören är ljus med stora ljusinsläpp, rymliga omklädningsrum och en lektionssal. I hallen finns också en hoppgrop som kan sänkas ner under ett lyftbart golv och omvandlas till en danslokal. I projektet ingår även en ny utemiljö, nytt entréområde och en multiarena.

Den offentliga utsmyckningen har tagits fram av eleverna genom en teckningstävling. Den vanns av Annika Ronner och hennes figurer pryder nu den ena fasaden. Teckningen har förfinats och skurits ut  i rostfri, syrad plåt av markarydsföretaget Tryckta. Det har lagts ner ett oändligt antal timmar för att planera, förankra, fundera, projektera och bygga de här skolenheterna. Personal, lärare och skolledare, föräldrar, elever, politiker, föreningar, arkitekter, byggare; det är väldigt många som har del i det här arbetet och därmed är det också väldigt många som har del i slutresultatet. Ett stort och varmt tack för ett strålande arbete!

Min förhoppning är att den nya Hunehallen ska få bli en mötesplats för alla, för elever, ungdomar, föreningar och vuxna. En mötesplats där sport, idrott, friskvård och folkhälsa ska vara självklara delar och en lokal som verkligen ska komma till nytta och glädje för en mängd aktiviteter och arrangemang.

Invigningen avslutades sedan med en högklassig handbollsmatch mellan svenska mästarna IFK Kristianstad och HK Drott från Halmstad, en match som Kristianstad vann med 30-25. Matchen blev samtidigt ett genrep för lagen, som om en dryg vecka möter varandra igen då serien drar igång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar