söndag 27 september 2015

Kajsa, Pillan och SVT till Markaryd för insamling till Världens barn


Under den kommande veckan fokuserar SVT på den nationella insamlingskampanjen för Världens barn. Igår och nästa lördag är de stora insamlingsdagarna och i kväll får ett antal välkända profiler i uppgift att utföra fyra olika uppdrag för att samla in så mycket pengar som möjligt.

Ett av uppdragen, det s k insamlingsuppdraget, fokuserar på Markaryds kommun och handlar om att matcha Markaryd mot det senaste decenniets toppkommun Sorsele. Profilerna får i uppdrag att försöka lyfta insamlingsresultatet i Markaryd från en ganska låg nivå. Hur man lyckas kommer att redovisas i TV under veckan och inte minst under den direktsända galan på fredag kväll.

De profiler som får resa till Markaryd är Kajsa Bergqvist, Pernilla Wiberg och Stephan Wilson. Under den kommande veckan kommer man att försöka mobilisera så många som möjligt i Markaryds kommun att göra så mycket som möjligt för att öka det kommunala insamlingsresultatet.

Markaryds kommun hälsar profilerna hjärtligt välkomna och vi kommer naturligtvis att göra vårt bästa för att visa hur kommunen, företagen, de ideella organisationerna och alla privatpersoner kan hjälpa till för att bidra till att deras uppdrag ska kunna genomföras med gott resultat!


INSAMLINGSUPPDRAGET
Utförs av: Pernilla Wiberg, Kajsa Bergqvist och Stephan Wilson Yüceyatak.
Beskrivning: I 10 år har Sorsele vunnit Kommunkampen i Världens Barn. De får in nästan 110 kronor per capita och är överlägset bäst i Sverige. Pernilla, Kajsa och Stephan ska till Markaryd i Småland. Där ska de under fem dagar höja Markaryds insamling på 1.70 kronor per invånare, till att ”Slå Sorsele”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar