tisdag 8 september 2015

Honung är mer än en bisyssla för Per och Veronica
Honung har blivit långt mer än en bisyssla för Per och Veronica Fyhrlund som sedan tio år driver familjeföretaget Rosendals honung i Strömsnäsbruk. Här har man byggt upp en modern verksamhet där man tar hand om honungen från de ca 450 bisamhällen som finns utplacerade på olika platser i och omkring Markaryds kommun.

Idag besökte vi från kommunledningen företaget och fick en gedigen genomgång av verksamheten från kupa till färdig leverans. För ett par år sedan investerade man i en 300 kvm stor ekonomibyggnad för lager och produktion. Här tillverkar man också kupor, ramar och annat material för biodling.
Men det är inte bara honung man slungar och tappar. Här tillverkas också vax, cerat och bipollen som komplement, produkter som sedan säljs till handlare i närområdet.

Man blir alltid lika imponerad av entreprenörer som Per och Veronica som brinner för att förverkliga sin idé. Trots motgångar som man många gånger inte råder över i form av kalla, regniga somrar och sjukdomar som kan slå ut många bisamhällen, jobbar man vidare för att förverkliga sin affärsidé. Och fler idéer finns, vilka förhoppningsvis kommer att realiseras framöver. Jag önskar er verkligen lycka till!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar