tisdag 26 augusti 2014

Första spadtaget för nya Hunehallen
Idag togs det första spadtaget för den "nya Hunehallen" i Markaryd. Det var barn från förskoleklasserna som stod för det första spadtaget, barn som nu och i framtiden kommer att använda sig av den nya idrottshallen. I mitt korta "tal" till barnen och de närvarande entreprenörerna och kommunrepresentanterna lyfte jag fram hur viktiga barnen och ungdomarna är för vår framtid. Den omfattande skolsatsning som vi gjort i etapper under snart ett decennium är en satsning på våra barns och ungdomars uppväxtvillkor. En skola bygger man för generationer och med stor sannolikhet kommer barnen till de sexåringar som idag tog första spadtaget också att nyttja de skolbyggnader som vi nu bygger.

Den gamla Hunehallen, som revs under våren, blev nästan 50 år och med bygget av den nya idrottshallen inleds den sista etappen av satsningen "Framtidens skola" som pågått i Markaryds kommun under två mandatperioder. Lokalmässigt omfattas projektet av nya lokaler för gymnasieskolan, tre nya skolbyggnader på Höjdenområdet, renovering av matsalar, lektionssalar och kök, en omfattande renovering av Strömsnässkolan och en ny idrottshall.

Den nya idrottshallen byggs i ett plan och kommer att bli betydligt mer inbjudande, funktionell och tillgänglig än den gamla. Här kommer att finnas möjligheter till modern idrottsundervisning och hallen är tillräckligt stor för att kunna samla hela Markaryds skola inomhus för olika evenemang och aktiviteter. Dessutom kommer det att bli betydligt större möjligheter för alla våra idrottsföreningar att utveckla sin verksamhet, dels genom den nya idrottshallen men även genom bättre möjligheter att nyttja Sparbankshallen, som lagom till skolstarten fått ett helt nytt allround-golv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar