onsdag 20 augusti 2014

Barnminister Maria Larsson besökte den nya skolan i MarkarydIdag besökte barnminister Maria Larsson (KD) Markaryd och den nya skolan på Höjdenområdet där hon välkomnades av mig och utbildnings- och kulturnämndens ordförande Maria Svensson-Lundin (KD). Besöket sammanföll med skolstarten eftersom det idag var den första dagen som de nybyggda lokalerna togs i bruk. Det var många glada och förväntansfulla barn som fyllde skolgården för att upptäcka de nya lekredskapen och som fick ta de nya lokalerna i bruk. Det är ju inte var dag som förskoleklass, grundskola och fritidshem får flytta i nya lokaler, ny fräsch skolgård och under nytt namn – Markaryds skola. En ny skola med nya traditioner och med framtidens lärande och kunskaper i fokus.


Det var också roligt att möta och lyssna till personalens omdömen om både den nya skolan och processen som tagit oss hit. Det har tagit några år att genomföra, men slutresultatet har blivit över förväntan. Rektor Kerstin Lindström och biträdande rektor Gunilla Karlsson gjorde sig till tolk för hela personalstyrkan och berättade med stolthet för Maria Larsson om det pedagogiska tänket och hur skolans, personalens och barnens behov satts i centrum och tillgodosetts under hela projekterings- och byggskedet.

Maria Larsson, som själv är gammal mellanstadielärare, uttryckte flera gånger hur hon imponerades av de satsningar som nu gjorts. En bra skola är en framtidsfråga och kvalitén på skola och förskola är av oerhört stor betydelse då familjer står i begrepp att besluta sig för att flytta till en kommun. Att satsa på skolan visar också på en kommun med stark framtidstro och barnen i en klass som ministern besökte höll med om att det här måste vara en av de finaste skolorna i Sverige.Maria Larsson berättade också om det kommande Alliansförslaget att öka antalet timmar för idrott i skolan, ett förslag som tar stöd i det s k Bunkeflo-projektet, liksom kravet på ökad läsförståelse för alla elever som lämnar årskurs 3.

Nu vidtar den sista etappen innan Markaryds skola står helt klar. På tisdag tas det första spadtaget för den nya Hunehallen, ett projekt som även inkluderar en ny spontanidrottsplats där den gamla grusplanen ligger idag samt en renovering av Huneskolans kök. Samtidigt fortsätter den pågående renoveringen av Strömsnässkolan.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar