söndag 25 maj 2014

Succé för EXPO och Vårmarknaden! I ett fantastiskt sommarväder arrangerades i helgen den 27:e upplagan av Vårmarknaden i Markaryd! Under nästan tre dagar har Markaryd fullkomligt kokat av liv, rörelse och aktiviteter. Samtidigt var det fjärde gången som EXPO Markaryd arrangerades under temat "Leva, bo och uppleva Markaryd" med ett 50-tal utställare. Till detta ska läggas motionsloppet "England runt" med Markaryds FK som arrangör som lockade drygt 500 startande.

På Torget huserade Partyfabriken i sitt stora tält med servering och underhållning för alla åldrar under hela fredagen och lördagen. Och på söndagen avslutades hela festen genom att kyrkorna i Markaryd höll en gudstjänst i tältet och med kyrkoherdens efterföljande försäljning av prästost.

För fjärde gången hade vi från Markaryds kommun glädjen att, tillsammans med Tillväxt Markaryd AB och Företagarna, arrangera EXPO Markaryd, denna mässa som är ett sådant lysande exempel på det goda samarbete som råder mellan näringslivet och Markaryds kommun.

Den här gången ville vi slå ett extra slag för temat ”Leva, bo och uppleva Markaryd”, där vi genom mässan ville presentera ett litet urval av allt det som finns i Markaryds kommun. En del som många kanske redan känner till, men som också var tänkt att ge inspiration till att besöka något ännu oupptäckt smultronställe. Helt enkelt ge en känsla av ”Smak av Markaryd”!Vi som bor här, vi bor i en fantastisk kommun! Ibland blir man hemmablind och ser inte skönheten i allt det som vi dagligen har inpå knutarna. För en dryg månad sedan uppmärksammades vi på detta genom en synpunkt via vårt synpunktshanteringssystem ”Säg vad du tycker”. En synpunkt som gjorde att hjärtat klappade lite extra. Den kom från en ung tjej som vid tillfället jobbade utomlands och hon skrev så här:

”Jag vill egentligen bara säga tack. Tack för en trygg uppväxt, på bra skolor med bra lärare, tack för bra utbildning och många möjligheter. Tack för ett stort utbud av fritidsaktiviteter, tack för lärorika sommarjobb och tack för alla chanser jag har fått att uttrycka mina åsikter och ge förslag till saker och ting, både i skolan och på ställen som detta. Markaryd är en fantastisk kommun på många sätt och vis, och trots att jag bor i en miljonstad och lever "drömlivet" bland fina bilar, god mat, sol och surfare, så ska det bli väldigt skönt att komma hem. I en liten by där alla känner alla finns tryggheten. Så tack för alla år i världens bästa Markaryd, jag hoppas att det blir många fler!”

Det här arbetar vi för att många fler ska få uppleva. Tillsammans kan vi bidra till att göra Markaryds kommun ännu bättre, ännu mer attraktiv, så att fler ska uppleva det vi gör som bor här! Här finns plats för både fler besökare och för fler invånare! Med det engagemang som våra företagare, kommunen, våra anställda och kommuninvånarna visar, är det lätt att tro på framtiden och på fortsatt framgång för våra företag och för ”Möjligheternas Markaryd”.För att det över huvud taget ska bli en mässa krävs engagerade människor och jag vill passa på att tacka alla i EXPO-gruppen som lagt ner ett fantastiskt arbete för att göra årets EXPO till en verklighet. Ett stort tack också till alla utställare, för utan er hade det inte heller blivit någon mässa!

Ett lika stort tack också till alla er som arbetar för Vårmarknaden och alla aktiviteterna! Ni gör ett jättejobb och det är inte utan att känslan från barndomens stormarknad mitt i centrum åter börjar infinna sig. Tack till er alla! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar