torsdag 1 maj 2014

Invigning av ridanläggningen i MarkarydIdag var det så dags för den stora invigningen av den nya ridanläggningen i Markaryd. Markaryds Ryttarförening med ordförande Dan Adolfsson i spetsen hade verkligen satt ihop ett omfattande program med inslag som tilltalade alla, allt ifrån de små ridskoleelevernas uppvisning till en uppvisning i hoppteknik av förre landslagsryttaren Maria Gretzer, från ponnyhästar och hopphästar till agility, voltige och riddarspel. Flera hundra besökare hade kommit till ridanläggningen i Hylte strax utanför Markaryd för att ta del av festligheterna.För egen del hade jag fått förtroendet att förrätta invigningen, medan bandet klipptes av UKN:s ordförande, Mia Svensson-Lundin (KD). Mia lämnade också över en blombukett och en gåva till klubben. I mitt invigningstal lyfte jag bl a fram följande:

"Visionerna att bygga ut anläggningen har funnits under lång tid och det var bl a därför som kommunen beslutade överlåta anläggningen till föreningen för ganska precis tio år sedan. Men av olika anledningar blev det inget av utbyggnadsplanerna vid det tillfället. Men de återkom.

Man brukar säga att alla goda ting är tre och det är, som jag ser det, tre aktörer som gjorde detta möjligt och jag tar mig friheten att också lyfta fram tre personer som företrädare för dessa aktörer.Den första av dessa är Linda Eriksson, som har hand om ridskolan. Linda med sin kunskap och sitt intresse för ridskolan och ungdomsverksamheten varit drivande för att få stallbyggnaden i så gott skick att verksamheten skulle kunna drivas vidare.

Den andra personen är Dan Adolfsson. Dan med sitt intresse för hästar och sin kunskap som byggare har varit drivande för den stora visionen vad gäller föreningen och hela anläggningen.

Den tredje är Ulrik Starck, fritidschef, och företrädare för kommunen. Kommunens vilja har varit äkta och det har hela tiden funnits en ambition från kommunens sida att det här ska vi lösa.

Vår ambition är att samverka med det civila samhället, med föreningslivet i allmänhet, och då det gäller ridverksamheten, med Markaryds Ryttarförening i synnerhet. För att lyckas krävs ett stort intresse och engagemang från en förening. Det som Markaryds Ryttarförening lägger in i sin verksamhet är värden som kommunen inte kan bidra med på samma sätt som en förening kan göra. Därför är ni så oerhört viktiga!

Till slut föll bitarna på plats och väl så långt, gick det ganska snabbt. De formella besluten tog vi i kommunfullmäktige i mars 2013, vilket innebar att vi klubbade en lösning där kommunen finansierade hälften och föreningen den andra hälften. Och idag, nästan precis ett år senare, är det en riktig festdag då vi får inviga Markaryds Ryttarförenings nya anläggning med bl a nytt stall och nytt ridhus.

Men jag tror inte ni nått målet med detta. Jag tror att klubben kommer att fortsätta utvecklas positivt.

Vi gläds över ert engagemang och jag är övertygad om att Markaryds Ryttarförening återigen kommer att sätta Markaryd på kartan inom ryttarkretsar.

Vi gläds över alla de ungdomar, inte minst alla tjejer, som ni aktiverar genom ridskolans verksamhet, en verksamhet där man verkligen fostras och lär sig att ta ansvar.

Vi gläds över den fina anläggning ni på ett så fantastiskt sätt har skapat.

Med den inställningen kan det bara gå åt ett håll, fortsatt framåt!

Som ett litet bevis på kommunens uppskattning vill jag överlämna en liten gåva, en check på 3000 kr, gratulera er till ett fantastisk fin anläggning och önska er lycka till.

Med de orden förklarar jag Markaryds Ryttarförenings nya stall och ridhus för invigda!"

Ett stort grattis till en fantastiskt fin anläggning och till ett storartat arbete!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar