torsdag 8 maj 2014

KD i Markaryd plockar skräpOrganisationen "Håll Sverige Rent" arrangerar även i år en nationell skräpplockarkampanj som pågår ända fram till Världsmiljödagen den 5 juni. I år har kampanjen spridits till hela Europa under namnet "Let´s clean up Europe". Som vanligt deltar ett antal politiker från Kristdemokraterna i Markaryd. Detta har vi hållt på med som en årligt återkommande aktivitet sedan 2006, allt i syfte att medverka till att våra infarter ska vara så rena, snygga och välskötta som möjligt.

Vi tycker det är angeläget att vi som politiker visar att vi även genom praktiskt arbete är beredda att bidra till att hålla kommunen ren och snygg.

I tisdags kväll hade några kristdemokrater mött upp för att städa upp i ett av kommunens mest nedskräpade områden. Alla med lokalkännedom vet att det handlar om området vid Preem i Ulvaryd vid den södra infarten till Markaryd, ett område som många långtradarchaufförer använder som rastplats eller uppställningsparkering.

Trots kommunens tre sopkärl tvärs över gatan tycks det som om det är betydligt enklare att slänga ut sitt skräp genom fönstret i stället för att lägga det där det hör hemma, dvs i soptunnan. Lastbilarna från utlandet är klart överrepresenterade och det är många icke svenska förpackningar som ligger spridda i området.  Med tanke på alla tomma spritflaskor vi hittade, får man innerligt hoppas att bilarna står stilla tillräckligt länge efter festandet.

Igår fortsatte vi arbetet vid Luhrpasset i Strömsnäsbruk och dessvärre hittade vi lika mycket skräp där. Massor med emballage och en hel del bildelar som lättvindigt slängts i första, bästa dikesren.
Under de ca fem timmar som vi städade i de här båda områdena fick vi ihop ca 20 st. 120 liters sopsäckar. Det blir totalt  2,4 m3 skräp! Till det ska läggas en hel del trasiga fordonsdelar.

Tyvärr var inte vädret det allra bästa, men med stövlar, regnkläder och ett gott humör gick det i alla fall att genomföra även den här städinsatsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar