tisdag 6 maj 2014

Markaryd i topp igen i näringslivsrankingen!När Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet presenterades idag placerar sig Markaryds kommun på tredje plats i landet vad gäller det sammanfattande omdömet. Markaryd är alltså tredje bästa kommun vad gäller företagsklimatet om företagarna själv får välja.

Även i en rad andra parametrar ligger Markaryd i topp. Vi placerar oss på andra plats i landet vad gäller kommunpolitikers attityder till företagande, på 8:e plats vad gäller skolans attityder till företagande och på 9:e plats vad gäller service till företagen.

I hela tio av tolv enkätfrågor är Markaryds kommun bäst i länet. Något sämre betyg får vi i de strukturella delarna, där som vanligt de större kommunerna har stora fördelar. Trots detta hamnar Markaryds kommun på plats 28 av 290 kommuner, vilket är ungefär samma position som vi haft de senaste sju åren. Ett fantastiskt bra resultat!

Resultatet är också kvittot på ett framgångsrikt samarbete mellan näringslivet och kommunen. Under ett antal år har vi utvecklat ett förtroendefullt samarbete där vi gemensamt identifierar vad vi ska prioritera, där vi gemensamt formulerar en strategi och där vi gemensamt genomför det vi bestämt att vi ska göra.

Utan näringslivets engagemang i det arbetet hade vi aldrig lyckats få de omdömen vi idag kan stoltsera med. Den samverkan vi utvecklat i Markaryds kommun tror jag är ganska unik och den ska vi göra allt för att vårda och värna!

Ett stort tack till alla som på olika sätt bidragit till det mycket goda resultatet! Idag gläds vi och firar, i morgon tar vi nya tag för att bli ännu bättre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar