fredag 5 oktober 2012

Göinge Bil storsatsar i Markaryd!

Foto: Göinge Bil
 
 


Byggnationen av Göinge Bils nya lastbilsanläggning i Markaryd är sedan en tid i full gång. Den nya anläggningen uppförs i rask takt vid den södra infarten utmed E4:an och väg 117. Anläggningen kommer, då den står klar under våren 2013, att bli ett mycket bra skyltfönster ut mot trafiken på E4:an.

Enligt Göinge Bils VD Lennart Green är det ingen slump att man väljer att satsa i Markaryd: -Vi ser en stor tillväxtpotential med många starka företag i kommunen och med denna placering får vi en närhet och ett attraktivt läge mot E4:an.

Satsningen genomförs samma år som företaget fyller 60 år. Företaget grundades i Hässleholm 1952, men fick snart kontor och anläggningar i Markaryd, Osby och Älmhult. Idag omsätter man ca 700 miljoner och har ungefär 150 personer anställda.

Från kommunens sida är vi naturligtvis väldigt glada över att Göinge Bil vill satsa och bygga ut i Markaryd. Kommunen ligger logistisk mycket bra till, vilket också märks i det stora antalet företag som finns inom tunga fordon och logistikbranschen.

I morgon blir det stort jubileumskalas i Hässleholm och som representant för Markaryds kommun gratulerar vi till 60 framgångsrika år och önskar lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar