fredag 17 september 2010

Äras den som äras bör!

En trogen, anonym valarbetare dammar idag av det f d socialdemokratiska kommunalrådet som avgick för nio år sedan och ger honom äran för allt det positiva som hänt i Markaryds kommun under de senaste åtta åren! Det pinsamma är, förutom alla sakfel i insändaren, att det var kraftig intern kritik från socialdemokraterna själva som fick kommunalrådet att avgå våren 2001. Jag var vid det tillfället de borgerliga partiernas talesman och beklagade avgången, så jag vet hur illa utsatt han blev av sina egna.

Insändarens rubrik var ”Äras den som äras bör” och det är den enda korrekta sentensen i hela insändaren. I Alliansens svar, som jag publicerar nedan, framgår vilka borgerliga politiker det är som kan ta åt sig äran för flera av de lyckosamma satsningar som kommuninvånarna idag kan vara glada för.


Dåligt minne och fullt av fel!

Saklighet och gott minne tycks denne valarbetare vara helt befriad ifrån. De borgerliga partierna har ansvarat för samtliga de exempel som anges.

1. Pensionskapitalet kommer från försäljningen av elverket 1997 efter en motion från Göran O Persson (M). Sju socialdemokrater reserverade sig mot beslutet.
Försäljningen av Markarydsbostäder befriade kommunen från en skuld på 180 mkr och stora årliga driftsunderskott. Beslutet fattades 1994 när Tage Svensson (C) var kommunalråd. Samtliga socialdemokrater, inklusive Christer Blomqvist, reserverade sig mot det beslutet.

2. Projektet Pågatåg NO startade våren 2007 och godkändes av regeringen i mars 2010. Regeringen fattade beslut om Tvärleden i september 2008 och första spadtaget togs i juni 2009. Bengt Germundsson (KD) har kraftfullt drivit dessa ärenden.

3. Ombyggnaden av äldreomsorgen påbörjades 1994 när Tage Svensson (C) var kommunalråd och Rolf Johansson (M) var socialnämndens ordförande.

4. Fritidsgården i Strömsnäsbruk är inte nedlagd. Den heter Zvampen, ligger vid Stig In och håller öppet två till tre kvällar i veckan.

Det är en prestation att skriva så många fel på så få rader. Men på en punkt har skribenten rätt; ”Äras den som äras bör”.

Bengt Germundsson (KD)
Sven Jansson (C)
Milica Dragas (M)
Rolf Bengtsson (FP)

4 kommentarer:

 1. Fritidsgården Insändaren syftar på är den på skolan, märkligt att du inte förstått detta???

  deep.throat@live.se

  SvaraRadera
 2. Fritidsgården på skolan var framför allt öppen under skoltid. Vi vill att fritidsgården ska vara öppen på fritiden. Skolan har full frihet att använda fritidslokalerna på skolan under skoltid om de så vill och för det behövs inget politiskt beslut. Det ansvarar skolledningen själv för.

  Jag förstod detta, men tidningen begränsade vårt svar till 1.200 tecken och då kan man inte få med allt.

  SvaraRadera
 3. Röstar på dig!18 september 2010 23:06

  Ja, äras den som äras bör! Önskar dig lycka till i morgon, valdagen! Om någon ska ta åt sig äran för att det gått så bra och hänt så mycket positivt i Markaryds kommun sedan förra valet så är det väl du! En eloge också till dina duktiga medarbetare! Hoppas ni får fortsätta ert arbete med att utveckla kommunen även i framtiden!

  SvaraRadera
 4. Tack, snälla! Även om mycket har gjorts, finns det alltid kvar att göra. Jag lovar ta mig an de utmaningar som ligger bortom valdagen om jag får fortsatt förtroende.

  SvaraRadera