torsdag 2 mars 2017

Göinge Bils nya anläggning - "Made by Markaryd"!
Dagens frukostmöte med Tillväxt Markaryd slog alla rekord med över 150 anmälda deltagare. Men så var intresset också stort för att besöka Göinge Bils nya anläggning i Markaryd. VD Lennart Green och hans medarbetare kunde stolt visa upp en anläggning som genomgått en total make over till en kostnad av ca 40 miljoner kr. Lennart travesterade också Volvoreklamen och konstaterade att byggnationen är helt och hållet "Made by Markaryd", byggd av lokala företag och hantverkare, något som också imponerat på ledningen i Göteborg. Göinge Bil i Markaryd kommer nu att fungera som en referensanläggning inom Volvokoncernen.

Att komma in i entrén till kundmottagningen känns nästan som att checka in på ett finare hotell, låt vara att lobbyn är fylld med de senaste bilarna inom Volvos produktsortiment. Verkstaden är modernt uppbyggd och varje arbetsplats försedd med tryckluft, olja och el från slangar som hänger ner från taket. Det ljusa klinkergolvet förstärker känslan av att här är det rent och snyggt.

Biltvätt och rekonditioneringsavdelning, däckhotell och en smakfullt inredd försäljningshall gör anläggningen komplett. Den tidigare lastvagnsdelen flyttade för några år sedan in i en helt nybyggd anläggning intill E4:an, vilket innebär att Göinge Bil bara på ett par år gjort omfattande investeringar i Markaryd.

"Markaryd har ett mycket bra geografiskt läge, här finns en entreprenörsanda och framtidstro och företagsklimatet är på topp", konstaterade Lennart Green. "Samarbetet mellan företagen och med kommunen fungerar väldigt bra så för oss har det varit självklart att satsa stort i Markaryd".
Förutom sedvanligt fika, mingel och information fick vi också besöka den nybyggda Stationen, ytterligare en fantastisk satsning i Markaryd som öppnar i april. Den har jag skrivit om för ett par veckor sedan i ett särskilt inlägg på bloggen. Det är fantastiskt roligt att vara med om den här utvecklingen och jag önskar verkligen att både Stationen och Göinge Bil ska få stora framgångar med sina respektive verksamheter! Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar