fredag 25 april 2014

Smålandet - Årets turistentreprenör i södra SmålandVid en ceremoni på Residenset i Växjö igår utsågs Karl-Åke Karlsson, Smålandet i Markaryd, till årets turistentreprenör i södra Småland. Utmärkelsen, som var minst sagt välförtjänt, utdelades av landshövding Kristina Alsér tillsammans med representanter för Almi och Destination Småland.

Priset till årets turistentreprenör delas ut av Destination Småland och Almi företagspartner i Kronobergs län. Markaryds kommun hade i år nominerat Karl-Åke och den nomineringen vann glädjande nog gehör hos juryn.

Motiveringen, som lämnats av Markaryds kommun, lyder:

"Pristagaren har ständigt förnyat sin verksamhet och har alltid destinationen Smålands bästa för ögonen. Det började som en liten anläggning för tio år sedan och har sedan vuxit rejält och 2013 hade man drygt 38 000 besökare. Från början var det en älgpark som nu vuxit och består även av bisonoxar, getter, gäss och höns. Allt samlat på en mycket idyllisk gård med anor från 1700-talet. Många av besökarna förvånas över den vackra och rofyllda miljön. Under slutet av 2013 började man arbetet med att fördubbla parkeringsytan för bilar och bussar, ytterligare ett tåg har köpts in som går genom området. Besökståget är en mycket viktig del av framgången. Guidningen och underhållningen är uppskattad och gör också att antalet besökare ständigt ökar."Det har varit intressant att följa det arbete som Karl-Åke och hans familj lagt ner för att utveckla sin verksamhet. År 2004 öppnades älgparken upp för första gången och sedan dess har besökarantalet och intresset för älgparken ökat stadigt. Älgparken är unik och är den enda i Sverige som är byggd så att man ska kunna uppleva älgen nära i sin naturliga miljö med sin egen bil. Man kan också åka med i safaritåget och få en oförglömlig resa och garanterad närkontakt med såväl älgar som bisonoxar.

Idag uppmärksammade också Markaryds kommun pristagaren genom gratulationer och en blomma som överräcktes av mig och näringslivschefen Bengt-Göran Söderlind.

Ett riktigt stort GRATTIS till Karl-Åke, Pia, Robert och John!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar