måndag 25 november 2013

Södra Interiör storsatsar i Strömsnäsbruk!

Idag meddelade Södra Interiör att man avser att etablera sitt nya logistikcenter i Luhrpasset i Strömsnäsbruk. Södra Interiör köper ett stort markområde av Markaryds kommun precis intill trafikplatsen vid E4:an där den nya anläggningen kommer att byggas. Totalt räknar man med att bygga ca 28 000 m2 lager och kontor. Verksamheten kommer att serva framför allt den skandinaviska marknaden med högkvalitativa interiörträprodukter. Logistikcentret i Strömsnäsbruk kommer att ersätta ett antal mindre lager som Södra har idag på andra platser, vilket blir mer kostnadseffektivt och innebär bättre service till företagets kunder.
 
Byggstarten är beräknad till 2014 och anläggningen beräknas stå klar sommaren 2015. Södra Interiör finns idag etablerade i Traryd med ett mindre lager som nyligen flyttades från Danmark till Traryd. I Traryd finns också ett sågverk som sedan i somras tillhör Södra Timber.
 
Det är naturligtvis oerhört positivt att Södra Interiör väljer Strömsnäsbruk och Markaryds kommun för sin etablering. Södra och Markaryds kommun har haft en mycket god dialog under hela den här processen som tagit drygt två år.
 
Samma vecka i september 2011 som vi nåddes av det dystra beskedet om Transcoms avveckling, kontaktades kommunen av ett företag som på uppdrag av en kund letade efter lämpliga lokaliseringar. Från den stunden har näringslivschefen och jag, från kommunens sida, lagt ett stort fokus på att leverera en konkurrensmässig produkt. Nästan exakt två år efter den första kontakten fick vi för några veckor sedan veta att valet föll på Strömsnäsbruk!
 
Etableringen kommer att generera ett antal nya arbetstillfällen, vilket är mycket glädjande, men det visar också att Markaryds kommun är ett attraktivt område för logistiklösningar. Därför kan den här etableringen mycket väl följas av fler. Genom Södras etablering i Luhrpasset förvärvar man hela den ca 90.000 m2 stora tomten, viket också möjliggör framtida expansion. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar