söndag 24 november 2013

Företag expanderar i Strömsnäsbruk

MIBAB:s styrelse och kommunstyrelsen har beslutat föreslå kommunfullmäktige att ge sitt godkännande till att bolaget medges sälja industrifastigheten Terminalen 2 på industriområdet i Klint i Strömsnäsbruk. Beslutet, som kommer upp på nästa kommunfullmäktige på torsdag, innebär att fastigheten säljs till AH Lejon Förvaltning AB som även äger grannföretaget Traryds Metall AB. Förvärvet innebär att Traryds Metall AB får möjlighet att expandera sin verksamhet.
 
Traryds Metall är ett företag som varit verksamt länge i kommunen. Företaget grundades redan 1948 i Traryd, men bedriver sedan ett antal år sin verksamhet i Strömsnäsbruk. Idag har man ca 15 anställda. Traryds Metall är Sveriges ledande tillverkare i maskinformat sandgjutgods i kopparlegeringar.
 
Samtidigt flyttar en ny hyresgäst in i en av MIBAB:s verkstadslokaler på samma industriområde, Norra Verkstaden, där det kommer att startas upp produktion av fönster.
 
Det känns väldigt roligt att konstatera att det finns ett intresse från olika företag att växa och etablera sig i Strömsnäsbruk. Både industriområdet i Klint och Luhrpasset ligger strategiskt mycket väl till med bra infrastruktur precis inpå knutarna. På senare tid har ytterligare två företag startat i området, Lechner Svenska Holding AB och Skånesläp. Jag skulle inte bli förvånad om det blir fler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar