torsdag 21 november 2013

Årets Företagare: PMJ Montage AB


Igår hade jag förmånen att få representera kommunen vid en ceremoni på Stora Hotellet då PMJ Montage AB i Markaryd tilldelades utmärkelsen "Årets Företagare 2013". Ägaren Martin Johansson med hustrun Jessica fick ta emot diplom, blommor och hyllningar från Företagarna i Markaryd och kommunen.

PMJ Montage AB är ett gott exempel på ett fungerande entreprenörskap. Efter att i flera år ha arbetat som resemontör på ett liknande företag i Markaryd, kände Martin att det 1992 var dags att starta eget. Under de första åren drev han företaget tillsammans med en anställd, men företaget växte successivt och involverade snart flera anställda. Hustrun Jessica blev, precis som i många andra familjeföretag, involverad och idag är nästan 20 personer anställda i företaget.

För några år sedan etablerade man sig i en ganska nybyggd lokal på Anderslövsområdet i Markaryd och för ganska precis ett år sedan öppnade man en filial i Ljungby. Kunderna finns över hela landet mellan Malmö och Stockholm, men under senare år har alltmer arbeten utförts i Stockholm där det ständigt utvecklas och byggs.

PMJ Montage AB sysslar i princip med allt som rör glas och metall, man monterar och glasar aluminium- och stålpartier till fasader, glastak, uterum mm och svarar även för service, underhåll och reparationer.

Årets Företagare utses årligen sedan 1985 och är ett samarbete mellan organisationen Företagarna på lokal och regional nivå och landets kommuner. Utmärkelsen tilldelas en företagare som visat prov på att vara extra kreativ och företagsam och som fungerar som inspirationskälla och förebild för andra företagare.

I samband med prisutdelningen fick även Fannie Dahl ta emot sitt gesällbrev. Fannie är utbildad frisör och har nu genomfört gesällprov efter att ha arbetat de 3000 timmar inom yrket som krävs för att kunna få sitt gesällbrev.Gesällbrevet är branschens yrkesbevis och visar att man har utbildat sig och avlagt branschens behörighetsprov; gesällprovet. Gesällbrevet härstammar från 1600-yalet och inom frisörbranschen har man valt att behålla det gamla dokumentet som bevis på yrkesskicklighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar