fredag 26 juli 2013

Ungdoms- och Junior-SM på vattenskidor i StrömsnäsbrukStrömsnäsbruksklubben VSK Svanen står den här helgen som arrangör för 2013 års Svenska Mästerskap i vattenskidor för ungdomar och juniorer. Tävlingarna invigdes idag i ett strålande sommarväder och det är alltid en glädje att få hålla öppningstalet och hälsa alla tävlande, arrangörer och publik välkomna. Det är åttonde gången som VSK Svanen står som arrangör för ett Svenskt Mästerskap och under den här helgen ska nästan 50 tjejer och killar göra upp om mästerskapstecknen i Ungdoms- och Juniorklasserna.


VSK Svanen firar i år sitt 40-årsjubileum. Klubben bildades 1973 och man har under de här åren byggt upp en fantastiskt fin anläggning vid Hammarsjön i Strömsnäsbruk. Lagom till årets mästerskap har man byggt om klubbstugan med nya omklädningsrum, bastu och en helt ny slalombana ligger utlagd. Man har en omfattande verksamhet och många aktiviteter, inte minst för våra ungdomar.

Redan efter fem år, 1978, fick klubben förtroende att arrangera Svenska Mästerskapen för seniorer och nu är det alltså dags för ett åttonde mästerskap som arrangör. VSK Svanen är en mycket god representant för det fina föreningsliv vi har i Markaryds kommun. Vi har nästan 150 olika föreningar registrerade i kommunens föreningsregister, vilket är oerhört mycket för en kommun på 9 600 invånare. Här finns faktist de flesta sporter representerade. Det visar att det finns ett stort mått av ideellt engagemang i bygden och något som också är typiskt för kommunen är det goda samarbete som finns mellan den ideella sektorn (föreningslivet), näringslivet och kommunen.Redan under fredagens uttagningar var det en stor publitillströmning och jag hoppas att många tar tillfället i akt att besöka VSK Svanens fina anläggning för att titta på tävlingarna. För er som inte har möjlighet att vara på plats, går det att följa tävlingarna via den här länken

Missa heller inte att se när klubbens ordförande och eldsjäl Per Törnkvist håller i mikrofonen och intervjuar SR Kronobergs reporter Kim Olsson då de tillsammans i direktsändning åker en tur på Hammarsjöns vatten. Inslaget finns på SR Kronobergs hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar