fredag 23 september 2011

Nya Höjdenskolan invigd!

Vad roligt det var att få vara med och inviga en helt ny skola i Markaryd idag. Det här är något som vi verkligen sett fram emot!

För åtta år sedan beslutade vi oss för att på allvar se över den framtida skolorganisationen i kommunen. Ett av de första besluten var att slå fast att vi ville behålla skolorna i alla fyra tätorterna Markaryd, Timsfors, Strömsnäsbruk och Traryd.

Därefter följde en rad utredningar om såväl organisationen som skollokalerna och inte minst om vilka resultat, mål och värdegrund som ska gälla för skolan. Den nya Höjdenskolan är ett påtagligt resultat och ett steg i det vi kallar projekt "Framtidens skola".

Att bygga en ny skola är inte vilket projekt som helst. En skola är inte heller vilken byggnad som helst. Förutom funktionen så är den också en symbol för framtiden och en symbol för kunskap och bildning.

Därför vill jag verkligen gratulera er elever och personal som får glädjen att ta de här lokalerna i bruk. Jag är övertygad om att den fantastiska miljö som ni har förmånen att få vistas i, kommer att inspirera er alla till goda resultat.

Skolan är en av de största arbetsplatserna i kommunen och naturligtvis ska våra elever, lärare och annan skolpersonal också få förutsättningar att arbeta i en bra miljö. I en tid då många kommuner lägger ner sina skolor känns det därför väldigt roligt att få vara verksam i en kommun där vi bygger en ny skola. Det, om något, är väl ett bevis på att vi tror på framtiden i Markaryds kommun!

Jag skulle vilja rikta ett stort tack till alla er som på olika sätt bidragit till att göra den nya Höjdenskolan möjlig. Min förhoppning är att den ska få bli en bidragande faktor till en ännu bättre skola i Markaryds kommun för våra elever, lärare och annan personal!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar