måndag 5 september 2011

M, C och FP kör över pensionärerna

Tyvärr verkar det som om pensionärerna blir förlorare då det lilla reformutrymme som finns i regeringens budget ska fördelas. Med stora rubriker basuneras det ikväll ut att Kristdemokraterna blivit överkörda i sin hjärtefråga. Personligen tycker jag det är pensionärerna som blivit överkörda av M, C och FP.

Nio av tio svenskar har gett Kristdemokraterna sitt stöd i att prioritera sänkt skatt för pensionärerna framför sänkt krogmoms. Inte ens detta massiva stöd är tydligen tillräckligt för att M, C och FP ska lyssna på vilken prioritering väljarkåren vill att regeringen ska göra.

Vår prioritering visar med önskvärd tydlighet att Kristdemokraterna är det enda parti man kan lita på när det gäller att ta strid för våra äldre. I de pågående budgetförhandlingarna har vi tydligare än någonsin tidigare visat vad vi tar strid för och att Kristdemokraterna är Alliansens enda sociala röst. Med samma tydlighet kommer vi fortsätta driva kravet på en sänkning av pensionärsskatten liksom andra förbättringar för svaga och utsatta grupper.

Därför känner inte jag mig överkörd, utan snarare mer motiverad för att ännu tydligare göra klart för väljarna varför vi behöver ett starkare kristdemokratiskt inflytande i regeringen. Vi tog en rejäl strid för pensionärernas villkor - M, C och FP valde att köra över dem!

Media: DN, Expressen, SVT, SvD

2 kommentarer:

  1. Hur hade Fredrik Reinfeldt uppträtt i dessa förhandlingar om han hade känt minsta osäkerhet om Göran Hägglunds syn på kabinettsfrågan? Hade Reinfeldt vågat behandla Jan Björklund på samma sätt? Jag vet att frågorna är enbart retoriska. Men de bör nog ställas ändå.

    SvaraRadera
  2. Jag håller med dig. Vi skulle ha agerat på samma sätt efter valet 2002 och tagit strid i förhandlingarna om sänkt moms på bensinskatten. Vi hade säkert blivit överkörda men då hade vi sluppit svekdebatten och förlorade mandat i glesbygden!

    SvaraRadera