söndag 11 september 2011

Dagen som förändrade världen

Den 11 september är en dag som för alltid kommer att förknippas med terrorism. Dagen då World Trade Center och Pentagon angreps av terrorister som i kapade flygplan utan urskillning mördade tre tusen oskyldiga människor. En händelse som fått bestående effekter på världspolitiken under det decennium som nu passerat.

När jag tittar på sändningen från dagens minnesceremoni grips jag av vidden av alla de personliga förluster som blev konsekvensen av terroristattacken. Men jag tänker inte enbart på de anhöriga från ceremonin vid Ground Zero, utan även på alla de oskyldiga offer och deras anhöriga som drabbats i det efterföljande kriget mot terrorismen liksom av nya terroristattacker och övergrepp.

”Aldrig mer” är ett begrepp som vi, oavsett politisk eller religiös uppfattning, borde kunna förenas kring i kampen mot terrorism, extremism och förtryck. Den kampen har vi alla ett stort personligt ansvar att delta i. Det är vi skyldiga alla dem vars röster, på ett så grymt och meningslöst sätt, för alltid tystats till följd av en galenskap som övergår allt mänskligt förstånd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar